PROJECT  

DSC00602.JPG

STAR BEADS LOW LAMBDA 40

Star Beads LL 40 is een isolatie die bestaat uit nieuwe polystyreen korrels (kortweg EPS genoemd), welke gemengd worden met cement, additief isostay en water om tot een isolatie mortel te komen. 

Deze isolatie heeft een kleinere lambda-waarde (EPB lijst: opake producten/ iso star /SBLL40/ lambda 0.040 W/mK), dan vergelijkbare producten op de markt. Als je niet met PUR  wil werken is dit zeker een ecologisch alternatief. De isolatiewaarde van 15 cm Star Beads Low Lambda 40 is al iets hoger dan die van 10 cm gespoten PUR. 

Na weekje uitdrogen kan er vloerverwarming geplaatst worden met bvb. een traditioneel tacker-systeem.

Er is ook Star Beads 150/200/250 waar de isolatiewaarde een mindere rol speelt, en de isolerende mortel meer een rol vervult als lichtgewicht uitvulling voor oa. het bedekken van leidingen, opvullen van zwembadranden, uitvullingslaag voor isolatieplaten of akoestische matten op rol.

Star Beads heeft al een uitstekende akoestische verbetering van 21 dB bij 10 cm dikte, welke ze een ideale uitvullingslaag maakt op verdiepen en appartementen. Zeker waar ook op de verdiepingen vloerverwarming geplaatst wordt:  met tackers  wordt de akoestische isolatie op rol doorprikt  en verliest zo van zijn waarde als geluidsisolatie. Dit wordt bij plaatsing op Star Beads uitgesloten.

Hierdoor komt men tot het beste alternatief voor gespoten PUR inzake prijs, voorbereiding, vormvastheid, akoestiek,..